Pittige thaise pompoensoep met kokos citroengras en bosuitjes

Pittige thaise pompoensoep met kokos citroengras en bosuitjes

Smulweb imageSmulweb

Kruidige, pittige Thaise pompoensoep met kokos, citroengras en bosui. Gebonden of als iets grovere, egale soep verkrijgbaar. Ideaal om de koudere dagen mee door te komen!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Jumbo Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige thaise pompoensoep met kokos citroengras en bosuitjes op tafel.

  1. Verhit de olie en boter in een middelgrote sauspan op laag vuur.
  2. Fruit de knoflook, sjalotjes en peper tot het begint te geuren (let op dat de knoflook niet verbrandt).
  3. Voeg de gekneusde citroengras toe en bak dit alles 5 min op laag vuur.
  4. Roer de bouillon, kokosmelk en pompoen erdoor
  5. breng aan de kook. Doorkoken tot de pompoen zacht wordt.
  6. Mix de soep in een blender tot een glad of iets grovere substantie, net wat je wilt.
  7. Serveer gegarneerd met in ringetjes gesneden bosuitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden