Pasta met pompoensaus

Pasta met pompoensaus

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een vegetarisch gerecht dat makkelijk op tafel staat en bomvol smaak zit? Wat dacht je van pompoensaus met pasta. De saus van gepureerde pompoen met uitjes, knoflook en Italiaanse kruiden valt vast in de smaak.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pasta met pompoensaus op tafel.

  1. Kook de pasta in 12 minuten klaar. Kook gelijktijdig de pompoenblokjes 12 minuten in de kippenbouillon.
  2. Pureer de pompoenblokjes met 3 eetlepels overgebleven kookvocht.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze met een klont boter in een diepe koekenpan.
  4. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden samen met het fijngehakte rode pepertje bij de knoflook en ui en bak dit gedurende 1 minuut.
  5. Voeg vervolgens de gepureerde pompoen bij de rest in de koekenpan en laat dit 2 minuten pruttelen.
  6. Voeg dan de pasta toe en schep om.
  7. Maak het gerecht af met fijngehakte peterselie, Parmezaanse kaas, peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta