Pompoensoep met geroosterde groenten voor heel veel gasten

Pompoensoep met geroosterde groenten voor heel veel gasten

Smulweb imageSmulweb

Verwen heel veel gasten met een vers gemaakte pompoensoep met geroosterde groenten. Alle groenten rooster je ongeveer een uur in de oven en vervolgens meng je deze met een smaakvolle mix van kerriepoeder, kurkuma, koriander en meer. Garneer de soep met wat verse kruiden en een scheutje slagroom.

45 min bereiden

soep

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pompoensoep met geroosterde groenten voor heel veel gasten op tafel.

  1. Was de pompoen. Snijd de pompoen in vieren en verwijder de pitten. Snijd de winterpeen in grote stukken en laat de schil van de ui zitten. Snijd van de bovenkant van de knoflookbol een plakje af zodat de knoflook er later gemakkelijk uitgeknepen kan worden.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoen, winterpeen, knolselderij, ui en knoflook over de bakplaat. Verdeel 2 eetlepels olijfolie over de groenten. Rooster de groenten in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Snijd de geroosterde groenten in stukken en pers de knoflook uit de schil.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Snijd de prei in ringen (alleen het witte en lichtgroene deel).
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan. Bak de prei, knolselderij en appel kort aan. Voeg kerriepoeder, kurkuma en koriander toe en bak 2 minuten mee. Voeg de geroosterde groenten toe aan de pan en roer goed door.
  5. Voeg genoeg water toe zodat de groenten ongeveer een vingerkootje onderstaan. Voeg ca. 6 groentebouillon tabletten toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg 200 ml slagroom toe. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met nog een groentebouillon tablet of zout, peper, tabasco, nootmuskaat en cayennepeper. Voeg indien nodig nog wat groentebouillon of melk toe als de soep te dik is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente