Aloo gobi met kip

Aloo gobi met kip

Smulweb imageSmulweb

Eten is meer dan vullen. Dit Indiaas gerecht met kip is een explosie van kruidige smaakmakers met aardappel en bloemkool. Serveer met rijst of naanbrood.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Aloo gobi met kip op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes.
  2. Kook 1.5 liter water. Doe de aardappel en bloemkool in een kom en verkruimel een kip bouillonblok er overheen. Giet het kokende water erop tot de bloemkool en aardappelen onder staan en laat dit 15-20 minuten zo staan.
  3. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en doe deze in een andere kom. Voeg zout, kurkuma, gemalen komijn en garam masala toe. Roer goed door elkaar zodat alle kruiden gehusseld zijn en goed over de kip verdeeld zijn.
  4. Doe ongeveer 4 eetlepels olie in een braadpan op hoog vuur. Bak hierin de kip aan (niet helemaal laten garen anders wordt hij droog later).
  5. Hak of rasp ondertussen de knoflook, peper en verse gember (ongeveer 4 cm).
  6. Wanneer de kip mooi gekleurd is, schep je hem met een schuimspaan uit de pan en laat je hem op een bord op keukenpapier uitlekken. Doe de gember, peper en knoflook in de achtergebleven olie en in de pan en laat even rustig bakken zodat de olie de smaken goed kan opnemen. Voeg hier een flinke theelepel komijnzaad aan toe.
  7. Giet de aardappels en de bloemkool af en laat heel even uitlekken. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door. Voeg nu garam masala, kurkuma, chili poeder en zout toe. Roer regelmatig en laat het bakken tot de aardappel en de bloemkool gaar zijn.
  8. Voeg de kip weer toe en bak nog 5-7 minuten. Voeg indien nodig een scheutje olie toe, maar nooit water, anders krijg je een zompige massa.
  9. Strooi er verse koriander overheen en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte