Kip en aardappels in een romige knoflook parmezaansaus

Kip en aardappels in een romige knoflook parmezaansaus

Smulweb imageSmulweb

Kip en aardappels in een romige knoflook parmezaansaus uit de oven. Smaakvol gekruid met Italiaanse kruiden, tijm en basilicum. De verrukkelijke saus, gemaakt van knoflook en parmezaanse kaas, is om te smullen. Bakken en stoven in de oven is alles wat er nodig is om deze ovengerechten droom waar te maken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 0.1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Kip en aardappels in een romige knoflook parmezaansaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Kruid de kip met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  3. Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Bak de kip in 2-3 minuten rondom goudbruin en zet apart.
  5. Smelt de resterende boter in de koekenpan en voeg de spinazie toe. Roer om totdat het geslonken is. Haal uit de pan en zet apart.
  6. Smelt 60 gram boter in de koekenpan op middelhoog vuur.
  7. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten. Voeg de bloem toe en roer 1 minuut om.
  8. Giet beetje bij beetje de bouillon al roerend bij het mengsel. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten.
  9. Voeg de kaas, slagroom, tijm en basilicum toe. Roer alles nog eens 1-2 minuten.
  10. Leg de kip in de ovenschaal en bedek deze met aardappels, spinazie en saus.
  11. Zet de schaal in de oven. Bak ca. 25-30 minuten totdat de kip gaar is.
  12. Garneer met peterselie en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden