- 0.1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Kip en aardappels in een romige knoflook parmezaansaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Kruid de kip met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kip in 2-3 minuten rondom goudbruin en zet apart.
- Smelt de resterende boter in de koekenpan en voeg de spinazie toe. Roer om totdat het geslonken is. Haal uit de pan en zet apart.
- Smelt 60 gram boter in de koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten. Voeg de bloem toe en roer 1 minuut om.
- Giet beetje bij beetje de bouillon al roerend bij het mengsel. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten.
- Voeg de kaas, slagroom, tijm en basilicum toe. Roer alles nog eens 1-2 minuten.
- Leg de kip in de ovenschaal en bedek deze met aardappels, spinazie en saus.
- Zet de schaal in de oven. Bak ca. 25-30 minuten totdat de kip gaar is.
- Garneer met peterselie en serveer.