Pittige feta dip (tirokafteri)

Pittige feta dip (tirokafteri)

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke pittige feta dip (tirokafteri) gemaakt met geroosterde paprika, Griekse yoghurt, chili, citroensap en oregano. Maak de dip bij voorkeur op één dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.

15 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige feta dip (tirokafteri) op tafel.

  1. Paprika in vieren snijden, zaadlijsten eruit halen en in de oven onder de grill leggen totdat de schil zwartgeblakerd is. Doe de stukken dan in een plastic zakje, doe het goed dicht en laat het afkoelen. Daarna kun je de schil er makkelijk afpellen.
  2. Doe de feta, geroosterde paprika, Griekse yoghurt, chilipeper, citroensap, olijfolie, oregano, peper en zout in blender of Keukenmachine en maak alles fijn (of als je wilt iets grover)
  3. Maak de dip het liefst al (een dag) van tevoren zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  4. Bewaren in de koelkast en serveren op kamertemperatuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit Sauzen Kruiden Citroen Citroensap