Tajine met kip en olijven

Tajine met kip en olijven

Smulweb imageSmulweb

Met deze tajine zet je een heerlijke maaltijd op tafel, vol van smaak en geurige kruiden. Proef het zoete van de wortelen, de smaak van de kip, en de zoute olijven. Maak het geheel af met knapperig brood om in de saus te dopen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tajine met kip en olijven op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snipper de ui en de koriander fijn. Snijd de wortelen in hapklare stukken.
  2. Verhit de olijfolie in een tajine of kookpot. Bak de kippendijen goudbruin aan elke kant, samen met de helft van de fijngesnipperde ui.
  3. Voeg de tomatenstukjes en de gedroogde kruiden toe. Meng goed en laat 5 minuten stoven.
  4. Voeg de wortelen, de rest van de ui en de fijngesnipperde koriander toe. Giet de bouillon eroverheen en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel ongeveer 15 minuten garen.
  5. Voeg de aardappelen toe en laat nog eens 15 minuten garen. Voeg op het einde de diepgevroren erwten toe en laat nog eens 10 minuten garen. Voeg op het einde de olijven toe en breng op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Tajine kip