- 1 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Tajine met kip en olijven op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snipper de ui en de koriander fijn. Snijd de wortelen in hapklare stukken.
- Verhit de olijfolie in een tajine of kookpot. Bak de kippendijen goudbruin aan elke kant, samen met de helft van de fijngesnipperde ui.
- Voeg de tomatenstukjes en de gedroogde kruiden toe. Meng goed en laat 5 minuten stoven.
- Voeg de wortelen, de rest van de ui en de fijngesnipperde koriander toe. Giet de bouillon eroverheen en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel ongeveer 15 minuten garen.
- Voeg de aardappelen toe en laat nog eens 15 minuten garen. Voeg op het einde de diepgevroren erwten toe en laat nog eens 10 minuten garen. Voeg op het einde de olijven toe en breng op smaak met peper en zout.