Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Super ovenschotel met kabeljauw en gerookte zalm op tafel.
- Gaar de aardappelschijfjes 6 minuten in de magnetron op 800 watt in een magnetron doos.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (elektrisch).
- Dep de kabeljauw goed droog met keukenpapier. Vet de ovenschaal in met (vloeibare) boter. Leg de kabeljauwstukken in de ovenschaal, bestrooi ze met gemalen peper. Doe geen zout op de kabeljauw aangezien de zalm al zout genoeg is. Snijd de bosuitjes in ringen en verdeel ze over de vis. Verdeel vervolgens de zalm erover en daarna de aardappelschijfjes (een beetje dakpansgewijs). Bestrooi met zout en gemalen peper.
- Vermeng de Philadelphia met de Blue Band Finesse tot een lobbig sausje. Klop dit goed met een garde in een maatbeker door elkaar. Giet de saus over de schotel en verdeel het goed over het oppervlak. Als laatste strooi je de geraspte kaas erover.
- Plaats de schotel in de voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Bak alles in 30 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn.