Caesar salade

Caesar salade

Smulweb imageSmulweb

Een frisse caesarsalade met knapperige croutons, romige homemade yoghurtmayonaise, sappige kippendijtjes en Parmezaanse kaaskrullen. Perfect voor jouw lunch!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Caesar salade op tafel.

  1. Bak de kippendijtjes in een beetje olie. Zet apart.
  2. Doe de dooiers in een hoge mengbeker. Doe de knoflook erbij, knijp de citroen erboven uit en voeg de mosterd toe. Mixen met de staafmixer en tegelijkertijd de arachideolie toevoegen, tot de mayonaise stevig is. Voeg dan de yoghurt toe en mix alles tot een romige mayo. Voeg daaraan de ansjovis toe met een beetje cayennepeper en een paar druppels Worcestersaus. Proef of het zo naar je zin is, voeg anders nog wat ansjovis, citroen of cayenne toe. Zet de mayonaise in de koelkast.
  3. Was de sla en scheur de sla in grove stukken. Doe de sla in een kom en doe er een paar lepels Caesar dressing op. Goed mengen, zodat de dressing alle slabladen bedekt.
  4. Snijd de sneden brood in blokjes (korst verwijderen), verhit een klontje boter met olie in de pan en bak het brood tot goudbruine croutons.
  5. Verdeel de sla over 2 borden, doe daar de croutons en kip op en maak af met Parmezaanse kaaskrullen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade