- 1 tl Chilivlokken
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke killer chili con carne op tafel.
- Snijd de paprika en champignons in blokjes en de uien in ringen, rasp de knoflooktenen. Open alvast alle blikjes en potten.
- Rul het gehakt op een middelhoge vlam. Voeg net voordat het gehakt helemaal geruld is de uien, paprika en champignons toe. Verlaag de vlam en roer regelmatig totdat de uien glazig worden. Voeg nu de knoflook toe en schep alles nog een paar keer goed door.
- Schep de tomatenpuree erbij. Voeg naar smaak meer of minder puree toe voor een meer of minder zure/bittere smaak. Voeg nu ook de bonen toe
- bruine zonder vocht en witte met tomatensaus. Goed omscheppen en voeg voorzichtig chilipoeder toe. Let op dat de pittige smaak van de chili even nodig heeft om zich te ontwikkelen, dus doseer voorzichtig (gebruik gemiddeld 1,5-2 theelepels chilipoeder).
- Voeg de ananasstukjes en het sap toe en meng alles goed door. Zet het geheel op een sudderpit en schep af en toe om. Voeg de maïskorrels een half uur voor het serveren toe zodat ze lekker krokant blijven. Eerder toevoegen mag ook.