- 4 Hazenrugfilet
- 400 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hazenrug met risotto van champignons en saffraan op tafel.
- Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien (indien diepvries) en dep droog. Snipper de sjalotten fijn. Snij de kastanjechampignons in stukjes. Doe de saffraandraadjes in de bouillon.
- Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalotten glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en stoof 2 à 3 minuten.
- Roer er de rijst onder tot hij glazig is. Overgiet met de witte wijn en laat zachtjes gaar worden tot het vocht helemaal opgenomen is. Overgiet met de groentebouillon en roer voorzichtig met een houten lepel. Laat ± 20 minuten gaar worden op een zacht vuur.
- Verhit ondertussen de truffelolie in een braadpan en bak de hazenrugfilets langs alle kanten goudbruin (3 minuten aan elke kant). Kruid met peper en zout. Het vlees moet nog rozig zijn.
- Neem de risotto van het vuur en meng er voorzichtig de boter en de geraspte parmezaanse kaas onder.
- Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en serveer met de risotto. Geef er gebakken oesterzwammen bij, bestrooid met fijngesnipperde peterselie.