- 120 ml Appelsap
- 100 g Kweeperengelei
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gekarameliseerde varkenshaasjes met mosterd op grootmoeders wijze op tafel.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Verwarm de boter en de olie in een grote braadpan. Bak de varkenshaasjes snel aan alle kanten mooi bruin op vrij hoog vuur. Leg ze in een ovenschotel en kruid met peper en zout.
- Giet het appelsap en de gelei in de pan, verwarm even en roer de aanbaksels los. Voeg de mosterd toe en laat 1 min. sudderen. Neem van het vuur. Giet ongeveer 1/3 van deze saus over de varkenshaasjes. Bak ze 30 à 40 min. (afhankelijk van de dikte) in de oven, bedruip ze af en toe met de resterende saus. Herhaal tot de saus op is.
- Leg de varkenshaasjes op een snijplank en giet de saus in een steelpan. Voeg de room en het bindmiddel toe. Laat zacht sudderen, snij ondertussen het vlees in dikke schijven.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer meteen. Geef er een groene groente bij en mini-rösti.