Fazant op brabantse wijze

Fazant op brabantse wijze

Smulweb imageSmulweb

Een Brabants wildgerecht waarbij de fazant wordt gekruid met peper en zout, aangebakken in boter en samen met witlof, laurierblad en tijm in de oven wordt gaar gestoofd. Serveer met volkoren brood om de pan mee schoon te maken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Fazantfilet
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Fazant op brabantse wijze op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid de fazant van binnen en van buiten goed met peper en zout.
  3. Korst de fazant aan in een hete pan met boter.
  4. Schik de fazant in een braadpan, leg er een laurierblad en wat tijm bij. Leg er de kropjes witlof naast en een klontje boter boven op de fazant.
  5. Maak een deeg van water en bloem en rol er een worst van. Zet het deksel op de braadpan en gebruik de deegworst om de pot volledig af te sluiten: leg het deeg op de rand van het deksel en de pot en druk goed aan.
  6. Laat de fazant nog 35 minuten garen in de oven.
  7. Dien op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden