- 30 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bourgondische sukadelapjes op tafel.
- Verhit de olijfolie met de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de sukadelapjes met peper en zout en bak ze rondom bruin.
- Snijd de sjalotten grof en doe ze in de pan bij het vlees. Bak ze mee met het vlees en voeg daarna de tomatenpuree, gehakte knoflook, laurier en tijm toe. Schep dit door elkaar en voeg de wijn, Cognac en bouillon toe. Gebruik zoveel vocht dat het vlees bijna onder staat.
- Laat dit geheel 1 ½ tot 2 uur op een klein pitje stoven, controleer tussendoor de garing van het vlees en voeg zo nodig extra vocht toe.
- Bak de champignons en voeg ze toe aan het vlees als het bijna gaar is. Laat dit samen nog even verder garen totdat het vlees mooi zacht en gaar is.
- Hou in de gaten dat het niet aanbrandt en voeg indien nodig nog een beetje vocht toe.
- Als de saus te dun is als het vlees de goede garing heeft bereikt, kun je het eventueel een beetje binden met allesbinder of een maizena papje.