Gevulde kip met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Gevulde kip met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze sappige gevulde kipfilet met mozzarella en zongedroogde tomaten. Heerlijk gekruid met Italiaanse kruiden en verpakt in ham voor lekker veel smaak. Serveer deze kipfilet met je favoriete garnering en geniet van de smakelijke combinatie van smaken!

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde kip met mozzarella en zongedroogde tomaatjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C met boven- en onderwarmte. Haal de losse stukken van de kipfilet en leg de kipfilet plat op de plank. Snijd hem over de helft in waarna je hem open kan klappen (niet geheel doorsnijden!). Kruid de kipfilet met Italiaanse kruiden.
  2. Snijd een halve mozzarella in stukjes en voeg een eetlepel zongedroogde tomatenreepjes toe. Kruid eventueel met de Italiaanse mix. Kneed het geheel een beetje als een langwerpig bolletje zodat je het in ene op de kipfilet kan leggen.
  3. Leg de vijf plakken ham op de plank en leg de helft van de ham onder de kipfilet. Klap daarna de kipfilet dicht en rol het vervolgens in de ham omheen.
  4. Snijd de garnering en voeg toe aan de ovenschaal.
  5. Laat het geheel 30 minuten garen op 150 graden, dit hangt af van de grootte van de kipfilet.
  6. Laat het vijf minuten rusten.
  7. EETSMAKELIJK!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte