Australische burger

Australische burger

Smulweb imageSmulweb

Proef down under met deze Australische burger! Een runderburger van gehakt, ui, ei, ketchup en broodkruimels op een broodje met sla, tomaat, biet en ananas. Gegarneerd met een gebakken ei en bacon om het feest compleet te maken.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Australische burger op tafel.

  1. Gehakt, gesnipperde ui, ei, broodkruimels, ketchup, vleeskruiden, peper en zout in een schaal kneden.
  2. Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en maak er ronde schijven van.
  3. Verhit 30 gram boter in een koekenpan. Voeg uienringen toe en fruit ze op matig vuur bruin. Houd het warm.
  4. Verwarm een koekenpan of grillplaat en bestrijk deze met olie. Bak de hamburgers aan beide kanten 3-4 minuten tot ze gaar zijn.
  5. Leg op elke hamburger een plakje kaas.
  6. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak eieren en spek tot de eieren klaar zijn en het spek knapperig is.
  7. Rooster de broodjes en leg de onderste helften op een bord. Beleg met sla, tomaat, biet, ananas en hamburger.
  8. Voeg de gefruite uien, eieren en spek toe en dek de broodjes af met de kapjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees