Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Australische burger op tafel.
- Gehakt, gesnipperde ui, ei, broodkruimels, ketchup, vleeskruiden, peper en zout in een schaal kneden.
- Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en maak er ronde schijven van.
- Verhit 30 gram boter in een koekenpan. Voeg uienringen toe en fruit ze op matig vuur bruin. Houd het warm.
- Verwarm een koekenpan of grillplaat en bestrijk deze met olie. Bak de hamburgers aan beide kanten 3-4 minuten tot ze gaar zijn.
- Leg op elke hamburger een plakje kaas.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak eieren en spek tot de eieren klaar zijn en het spek knapperig is.
- Rooster de broodjes en leg de onderste helften op een bord. Beleg met sla, tomaat, biet, ananas en hamburger.
- Voeg de gefruite uien, eieren en spek toe en dek de broodjes af met de kapjes.