Kroketjes van geitenkaas

Kroketjes van geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke kroketjes van geitenkaas. Met een romige kaassaus met ei, gelatine, emmentaler- en geitenkaas. Met een toefje peterselie en een partje citroen maak je het af. Lekker als snack of voor bij de borrel!

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kroketjes van geitenkaas op tafel.

  1. Laat het gelatineblaadje weken in koud water en knijp uit. Rasp de emmentaler en snijd de geitenkaas in kleine stukjes. Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eidooiers los samen met de lichte room. Bewaar de eiwitten in de koelkast.
  2. Smelt de boter in een kookpot en voeg al roerend 100 g bloem toe. Laat even drogen op het vuur en laat goed afkoelen. Voeg al roerend en beetje bij beetje de melk toe en laat pruttelen op een matig vuur tot u een goed gebonden saus hebt.
  3. Neem de kookpot van het vuur en voeg de kaas en het uitgeknepen gelatineblaadje toe. Roer goed tot alles mooi gesmolten is. Roer er het eiermengsel onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bedek een bakplaat met vershoudfolie en besmeer met een laag kaaspasta van 2 cm dik, tot op 2 cm van de randen. Bedek met vershoudfolie en laat 12 u. opstijven in de koelkast.
  4. Snij de opgesteven kaaspasta in gelijke rechthoeken van de gewenste grootte. Klop de eiwitten los. Wentel de kroketten eerst voorzichtig door 50 g bloem, dan door de losgeklopte eiwitten en tot slot door het paneermeel. Bewaar ze in de koelkast tot u ze bakt of vries ze meteen in. Bak de kaaskroketten ± 4 min. in de frituurpan op 170 °C. Leg niet te veel kroketten in een keer in de frituurpan, maar bak ze in meerdere porties. Frituur daarna de takjes van het bosje peterselie enkele seconden in de frituurpan en bestrooi met zeezout.
  5. Serveer de kaaskroketten met een partje citroen en de gefrituurde peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas