Stoofschotel met bockbier

Stoofschotel met bockbier

Smulweb imageSmulweb

Stoofschotel met bockbier en ontbijtkoek. Het vlees wordt rondom bruin geschroeid met peper en zout. Daarna bak je uien, voeg je bockbier, kruiden en stroop toe. De stoof is klaar na 2,5 à 3 uur. De mosterd en ontbijtkoek voeg je na 2 uur toe. Perfect voor de koudere dagen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofschotel met bockbier op tafel.

  1. Snij het vlees in grove stukken en wrijf het in met peper en zout.
  2. Schroei het vlees rondom bruin in de boter.
  3. Haal het vlees uit de pan en fruit in dezelfde pan de uien glazig.
  4. Roer 1 eetlepel bloem door de uien en voeg 1 deciliter bockbier toe. Breng al roerend aan de kook.
  5. Voeg het vlees, de kruiden, de stroop en de azijn toe en laat 2,5 à 3 uur stoven.
  6. Bestrijk ontbijtkoek dik met mosterd en leg dit na 2 uur tussen het vlees.
  7. Roer na 3 uur alles om en haal de laurier eruit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje