Lemon bundt cake

Lemon bundt cake

Smulweb imageSmulweb

Bak een heerlijke lemon bundt cake met dit recept. Rasp de citroenen, zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout boven een grote kom. Roer de eieren en het eigeel los. Bak de cake voor 45-50 minuten in de oven op 175°C graden en giet daarna het citroen glazuur er overheen. Laat de cake afkoelen voordat je gaat serveren.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lemon bundt cake op tafel.

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Beboter en bebloem een grote tulbandvorm. Borstel de citroenen schoon en rasp de schil. Hak de citroenrasp zo fijn mogelijk en vermeng het met 3 e.l. (45 ml) citroensap: laat dit 10-15 minuten staan.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout boven een grote kom. Roer de eieren en het eigeel los. Mix in een aparte kom het citroenraspmengsel, vanille extract en karnemelk.
  4. Mix met de platte klopper (KitchenAid/stand 2) de boter en suiker in 8-10 minuten luchtig en bleek. Voeg het eimengsel er in delen aan toe. Verlaag de snelheid (KitchenAid/stand 1) en voeg het bloemmengsel en het karnemelkmengsel om de beurt toe: het bloemmengsel in 3 delen, het karnemelkmengsel in 2 delen. Begin en eindig hierbij met het bloemmengsel. Schraap de zijkanten van de kom regelmatig schoon en voeg pas een volgend deel toe als de vorige geheel is opgenomen in het beslag. Mix, nadat alle ingrediënten zijn toegevoegd, nog 10 seconden.
  5. Schep het beslag in de vorm en plaats het in de onderste helft van de oven. Bak de cake in circa 45-50 minuten goudbruin en gaar (mijn cake had 65 minuten nodig): een satéprikker moet er schoon uitkomen.
  6. Maak ondertussen het glazuur. Roer 2 e.l. citroensap en 1 e.l. karnemelk door de poedersuiker: voeg kleine beetjes citroensap toe als het glazuur te dik is.
  7. Haal de cake uit de oven en laat het eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en giet de helft van het glazuur langzaam over de cake. Laat de cake een uur afkoelen en giet de rest van het glazuur er over. Laat de cake nog een uur afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake