Slavinken met ratatouille

Slavinken met ratatouille

Smulweb imageSmulweb

Slavinken met ratatouille: de groenten en het vlees van het Midden-Oosten. In olie gegaard, zacht en smeuïg. Met een geur van uien en heerlijke kruiden, is dit een geweldig maal voor het hele gezin!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Slavinken met ratatouille op tafel.

  1. Was de groenten. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  2. Dep de slavinken vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm op hoog vuur 7 eetlepels vloeibare boter in een diepe braadpan en wacht tot de boter bruin kleurt. Bak nu de slavinken in 3 minuten rondom lichtbruin. Neem het vlees even uit de pan.
  3. Schep de gesneden groenten in de pan, bestrooi ze met een halve theelepel zout en een halve theelepel peper en roerbak ze 2 minuten.
  4. Voeg een kopje heet water toe en breng dit aan de kook.
  5. Zet het vuur dan lager, leg de slavinken terug in de pan en smoor het vlees met de ratatouille in een afgesloten pan in een kwartier verder gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje