Pasta caprese

Pasta caprese

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze zomerse smaakexplosie: pasta caprese met rucola salade. Tomatensaus met ui en knoflook, mozzarella, basilicum en rucola aangemaakt met een scheutje citroensap en olijfolie. Salute!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Basilicum
  • 250 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta caprese op tafel.

  1. Kook de pasta in 11 minuten gaar in ruim water met een bouillonblokje. Giet deze vervolgens af en zet apart.
  2. Snijd het uitje en de knoflook fijn. Bak deze in een koekenpan met de suiker. Voeg na ongeveer 2 minuten de polpa of tomatenblokjes toe en laat de saus 3 minuten indikken. Voeg vervolgens de spaghetti toe aan de saus en schep deze om zodat de saus zich een beetje kan hechten aan de spaghetti.
  3. Maak dan de rucola aan met het sap van een halve citroen, een scheut olijfolie en een beetje peper en zout.
  4. Schep de spaghetti in een grote kom en scheur hier de mozzarella overheen.
  5. Snijd de basilicum in reepjes en strooi tot slot de basilicum en de rucola salade over de spaghetti heen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta