Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kipshoarma met broccoli knoflooksaus en aardappeltjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de (schoongemaakte) aardappeltjes op 12 vellen aluminiumfolie, bestrooi ze met wat peper en zout en pak ze stevig in.
- Leg ze op het rooster in de oven en pof de aardappeltjes in ca. 35 minuten gaar.
- Meng ondertussen de kipreepjes met 1½ eetlepel shoarmakruiden.
- Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water 6-7 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Meng er 1 eetlepel Solo Vloeibaar en wat zout door.
- Hak de peterselie en de zilveruitjes fijn.
- Meng de crème fraîche met 4 eetlepels peterselie, de zilveruitjes, ½ eetlepel shoarmakruiden, het knoflookpoeder en 2 eetlepels vocht van de zilveruitjes.
- Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een hapjespan.
- Bak hierin de kipshoarma op een hoog vuur 5 minuten en schep geregeld om. Schep de rest van de peterselie erdoor en bak nog 1 minuut.
- Verdeel de broccoli en shoarma over 4 borden. Leg de aardappeltjes ernaast, snijd ze open en schep in elk een lepeltje zelfgemaakte knoflooksaus. Geef de rest van de saus erbij.