Steerntjes of drentse-brandewijn

Steerntjes of drentse-brandewijn

Smulweb imageSmulweb

Gooi die Glühwein en warme chocolademelk maar aan de kant, want met Steerntjes of Drentse-brandewijn heb je écht een winterdrankje in handen. Kandijsuiker, steranijs en saffraan, aangemaakt met brandewijn zorgen voor een intens en winters aroma. Santé!

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kandijsuiker

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Steerntjes of drentse-brandewijn op tafel.

  1. Neem een grote weckpot en kook die in sodawater. Spoel de weckpot daarna goed om met heet water en laat de pot ondersteboven uitlekken op een droge theedoek.
  2. Doe de witte kandijsuiker, steranijs en saffraandraadjes in de weckpot. Giet vervolgens de brandewijn erbij en zet de weckpot 5 weken op een donkere, koele plaats.
  3. Zeef de anijsbrandewijn na 5 weken en schenk de drank over in een schone fles.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden