Pannenkoeken gevuld met witloof kaas en hesp

Pannenkoeken gevuld met witloof kaas en hesp

Smulweb imageSmulweb

Pannenkoeken gevuld met witloof, kaas en hesp. Stoof het witloof op een laag vuur en maak de kaassaus met Solo. Overgiet de pannenkoeken met kaas- en hespsaus en vouw ze terug dicht. Het perfecte gerecht voor ontbijt, lunch of diner!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pannenkoeken gevuld met witloof kaas en hesp op tafel.

  1. Meng een ½ l melk met de 4 eieren en 300 g bloem. Meng goed onder elkaar en zeef het beslag, zodat er geen klonters inzitten.
  2. Verhit telkens een beetje Solo en bak hierin de pannenkoeken een voor een.
  3. Maak de witloof schoon door de buitenste bladeren te verwijderen, de kropjes te spoelen en de harde onderkanten te verwijderen. Stoof nu de witloof, op een laag vuur en onder een deksel, gedurende 25 minuten en gaar in 2 eetlepels Solo, een scheutje water en peper en zout onder een deksel gedurende 25 minuten.
  4. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 5 eetlepels Solo en voeg er de resterende 75 g bloem aan toe. Meng dit goed op het vuur, zodat je een roux krijgt. Dit is het bindmiddel van de kaassaus.
  5. Giet 500 ml melk bovenop de roux en klop het geheel glad. Giet nu de resterende 500 ml melk erop en klop het geheel weer goed glad met een klopper.
  6. Breng de saus al roerend aan de kook, en laat vervolgens even doorkoken zodat de saus mooi indikt en de bloemsmaak verdwijnt. Haal de saus daarna van het vuur.
  7. Kruid af met peper, zout en een snuifje nootmuskaat, en meng er de 75 g geraspte kaas onder. Roer tot je een mooie, homogene kaassaus krijgt. Snipper de ham in fijne reepjes en voeg die ook toe aan de saus.
  8. Leg de pannenkoek op een bord. Leg er 2 kropjes gestoofde witloof op en overgiet rijkelijk met de kaas- en hespsaus.
  9. Vouw de pannenkoek terug dicht en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Pannenkoeken