Heerlijke soep van rode bietjes met hardgekookt ei warm of koud lekker

Heerlijke soep van rode bietjes met hardgekookt ei warm of koud lekker

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke soep van rode bietjes met een vleugje citroensap, crème fraîche en een garnering van hardgekookt ei. Of je de soep nu warm of koud eet, beide zijn lekker.

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke soep van rode bietjes met hardgekookt ei warm of koud lekker op tafel.

  1. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Pel de bieten en snijd deze ook in grove stukken.
  2. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de uien even aan. Voeg de bieten toe.
  3. Voeg zoveel bouillon toe dat de bieten net onderstaan. Doe het laurierblad erbij en breng de soep aan de kook. Laat plm. 15-20 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblad.
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg nu de crème fraîche toe en mix die even mee. Is de soep nog te dik voeg dan nog wat bouillon toe. Maak de soep op smaak met wat citroensap, wat versgemalen zwarte peper en een schepje suiker.
  5. Wil je de soep koud eten, zet de soep dan in de koelkast en laat hem goed doorkoelen.
  6. Vlak voor het eten hoef je nu alleen nog de garnering van hardgekookt ei en groene kruiden toe te voegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Ei