Soep van aardpeer met appelroom

Soep van aardpeer met appelroom

Smulweb imageSmulweb

Een soep van in stukjes gesneden aardperen met daarbij hazelnoten en appelroom. De aardperen worden gestoofd met ui, selder, salie en laurierblaadjes en daarna met bouillon aangevuld. De appelroom bestaat uit ongeschilde appel, zure room, peper en zout. Serveer de soep met hazelnoten en croutons.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Aardperen
  • 10 Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Soep van aardpeer met appelroom op tafel.

  1. Schil de aardperen en snij in gelijke blokjes. Snipper de ui en de selderstengel fijn. Hak de hazelnoten grof.
  2. Smelt de boter in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de blokjes aardpeer, de selder, de salie en de laurierblaadjes toe en laat 5 min. stoven.
  3. Overgiet met de bouillon en laat 20 min. koken.
  4. Rasp intussen de ongeschilde appel fijn. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.
  5. Verwijder de blaadjes salie en laurier uit de soep en mix glad. Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de soep over de borden en lepel er de appelroom op. Bestrooi met de hazelnoten en de croutons.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Fruit Aardperen