Quiche met mediterrane groenten en feta

Quiche met mediterrane groenten en feta

Smulweb imageSmulweb

Proef de Mediterrane keuken met deze quiche met gegrilde aubergine, courgette, ui, en paprika. Gecombineerd met feta, eieren, en crème fraîche voor een rijke en hartige vulling. Perfecte optie voor een ontspannen lunch of diner.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Quiche met mediterrane groenten en feta op tafel.

  1. Was en snij de aubergine, courgette, ui, en paprika in blokjes.
  2. Doe ze in een grote ovenschaal. (Je kunt ze ook op de plaat doen maar dat is iets lastiger met omscheppen)
  3. Strooi peper en zout over het geheel en verdeel er de naaldjes rozemarijn, blaadjes tijm en geperste of fijngesneden knoflook overheen.
  4. Giet er wat olijfolie overheen (niet te veel)
  5. Zet dit onder de grill in de oven en schep het regelmatig om zodat het niet kan aanbranden.
  6. Beboter de quichevorm (of springvorm) en doe dan het deeg in een quichevorm erin, prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak deze bodem 10 tot 15 minuten in de oven.
  7. Meng ondertussen de crème fraiche met de eieren en voeg peper, zout, rozemarijn en tijm toe. Snij de feta in blokjes en schep deze door het crème fraiche/ei mengsel
  8. Haal de bodem weer uit de oven en strooi een klein beetje paneermeel eroverheen. Schep dan de gegrilde groenten erop. Dit kun je het beste met een schuimspaan doen zodat je het vrijgekomen nat niet allemaal in de taart komt.
  9. Verdeel het feta/ei/crème fraiche mengsel over de taart en zet de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente quiche