Romige mosterdsoep met prei en gehaktballetjes

Romige mosterdsoep met prei en gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Een troostende lekkere soep van prei en gehaktballetjes in een romige mosterd-bouillon. De wijn en lente ui kickt de smaak helemaal op. Perfect voor een koude winterdag.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige mosterdsoep met prei en gehaktballetjes op tafel.

  1. Smelt de boter in de pan.
  2. Voeg sjalot-snippers, knoflook en prei hieraan toe en laat dit op lage warmtebron ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Af en toe roeren.
  3. Voeg de bloem in één keer toe. Goed doorroeren en 1 minuut even laten garen.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Steeds goed doorroeren zodat geen klontjes ontstaan.
  5. Voeg de wijn toe aan de soep.
  6. Breng de soep nu aan de kook en voeg al roerend de slagroom en mosterd erbij. Proef of er naar jouw smaak genoeg mosterd in de soep zit.
  7. Maak de soep op smaak met wat suiker, peper en zout.
  8. Voeg vlak voor het serveren de ringetjes lente-ui toe aan de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Vlees Prei