Zalm- en pesto-kip wraps

Zalm- en pesto-kip wraps

Smulweb imageSmulweb

Zalm- en pesto-kip wraps: Gevuld met sappige kip, roomkaas of pesto, gerookte zalm en verse groenten. Snel, lekker en ideaal voor een zomerse lunch.

15 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Jumbo Biologische Snoeptomaatjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalm- en pesto-kip wraps op tafel.

  1. Pak de kipfilet en knip het in stukjes (of gebruik plakjes kip). Verhit een pan op hoog vuur en voeg olie toe. Gebruik spray-olie of verdeel de olie met een doekje in de pan.
  2. Strooi knoflook en peper over de kip en draai de stukjes om. Bestrooi ook de andere kant van de kip. Als je plakjes kip gebruikt, voeg dan van tevoren peper en knoflook toe aan de olie in de pan en roer de kip er goed doorheen.
  3. Bak de kip tot het gaar is en niet meer rauw van binnen. De kip moet lichtbruin kleuren en er nog sappig uitzien.
  4. Leg de kip opzij in een diep bord en bereid de wraps.
  5. Leg alles klaar en bij de hand zodat je niet steeds naar de koelkast hoeft. Pak de wraps en smeer de ene zes in met pesto en de andere zes met roomkaas.
  6. Snijd de krop sla en verwijder het witte onderste deel en het buitenste blad. Snijd het door de helft en vervolgens in reepjes. Verwijder eventueel het gele deel. Verdeel de sla over de wraps en voeg de gerookte zalm toe aan de roomkaas-wraps en voeg de kip toe aan de pesto-wraps.
  7. Snijd de druiven en tomaten door de helft en verdeel over de wraps. Rol de wraps strak op en prik er twee cocktailprikkers in. Snijd de wraps doormidden en serveer. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Wraps