- 1 Rode peper
- 100 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Preikoekjes op tafel.
- Begin met de saus. Gooi alles samen in de blender en meng goed. Proef de saus en kruid bij indien nodig. De ingrediënten zijn slechts een richtlijn, voeg gerust je eigen toets toe.
- Om de koekjes te maken, snijd je de prei in schijfjes van 2 cm dik. Spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet. Bak de prei samen met de sjalotjes in de helft van de olie. Laat het geheel een kwartiertje zachtjes bakken tot alles zacht is.
- Schep het groentenmengsel over in een grote kom en voeg het pepertje, de peterselie, kruiden, suiker en zout toe. Laat alles volledig afkoelen.
- Klop het eiwit op en roer dit voorzichtig onder de groenten met een houten lepel. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, ei, melk en boter tot een beslag. Voeg dit beslag voorzichtig toe aan de groenten en meng opnieuw met liefde.
- Neem een pan, verhit de resterende olie en schep dikke lepels van het beslag in de pan. Laat de koekjes aan elke kant mooi bruin bakken en leg ze vervolgens op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.