Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Scampi diabolique op tafel.
- Schenk een scheutje olijfolie in een pannetje en verhit op een matig vuur. Pel de sjalotten en snipper ze in fijne stukjes. Stoof tot ze glazig zijn. Pel de knoflook en plet deze. Voeg toe aan de sjalotten en laat alles nog even kort stoven. Voeg het currypoeder en het (milde) paprikapoeder toe. Roer alles om en laat de kruiden kort meebakken.
- Voeg de ketchup toe en roer. Let op dat het mengsel niet verbrandt. Schenk ook de witte wijn erbij en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet nu de room in de pan en laat de saus al roerend een beetje inkoken. Zodra ze een romige dikte heeft, is ze klaar. Laat de saus pruttelen op een heel zacht vuurtje.
- Snij de tomaten in kleine blokjes. Hak de verse kervel fijn en meng het met de blokjes tomaat. Hou deze garnituur apart. (Je kan ook bieslook gebruiken.)
- Zet een grote koekenpan op een hoog vuur. Voeg meteen een klontje boter toe, samen met een scheutje olijfolie. Kruid intussen de scampi met peper van de molen en een snuifje zout. Bak de scampi kort en krachtig in de hete braadpan. Na een dikke minuut kan je ze al omdraaien. Laat ze dan nog zo'n 30 seconden verder bakken. Niet langer dan dat.
- Schep de stukjes tomaat met verse kervel in de warme saus. Doe dat net voor het serveren. Serveer de vers gebakken scampi met een flinke schep van de duivelse saus.