Scampi diabolique

Scampi diabolique

Smulweb imageSmulweb

Scampi diabolique, kruidig, pittig en romig in één gerecht. Gebakken scampi in een saus van rode ui, chilipeper, knoflook, cognac en room. Serveer met rijst en garneer met bladpeterselie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Scampi diabolique op tafel.

  1. Kruid de scampi met peper en zout.
  2. Verhit boter en olie in een pan en bak de scampi tot ze rozig zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  3. Voeg de fijngesneden rode ui, chilipeper en knoflook toe aan de pan. Blus met de cognac en room. Laat inkoken tot de saus licht gebonden is en voeg dan de tomatenpuree toe.
  4. Leg de scampi terug in de pan en roer goed om. SERVEER:
  5. Strooi bladpeterselie over de scampi. Serveer met rijst.
eet smakelijk