- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuppa di peperoni italiaanse soep van geroosterde paprika op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de stukken paprika met de velkant naar boven op de bakplaat (bekleed met bakpapier). Sprenkel er wat olijfolie overheen en laat de paprika's plm. 20 - 30 minuten bakken tot zich wat zwarte blazen hebben gevormd.
- Laat de paprika's afkoelen in een gesloten plastic zak. Als ze afgekoeld zijn kun je heel gemakkelijk het vel verwijderen.
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg nu de in stukken gesneden ontvelde paprika's toe en de stukken tomaat.
- Voeg 500 ml water, de bouillonblokjes, laurierblad en oregano toe. Breng de soep aan de kook en laat plm. 30 - 45 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het laurierblad en voeg de room toe. Pureer de soep met de staafmixer. Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat water toe.
- Proeven en eventueel nog op smaak maken met peper en zout. Garneer de soep met basilicum.