Zuppa di peperoni italiaanse soep van geroosterde paprika

Zuppa di peperoni italiaanse soep van geroosterde paprika

Smulweb imageSmulweb

Deze Italiaanse soep van geroosterde paprika is een onmisbaar recept.Haal de zomer naar binnen en geniet van het rijke smakenpallet van deze soep. Serveer met vers brood en genieten maar!

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuppa di peperoni italiaanse soep van geroosterde paprika op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de stukken paprika met de velkant naar boven op de bakplaat (bekleed met bakpapier). Sprenkel er wat olijfolie overheen en laat de paprika's plm. 20 - 30 minuten bakken tot zich wat zwarte blazen hebben gevormd.
  3. Laat de paprika's afkoelen in een gesloten plastic zak. Als ze afgekoeld zijn kun je heel gemakkelijk het vel verwijderen.
  4. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg nu de in stukken gesneden ontvelde paprika's toe en de stukken tomaat.
  5. Voeg 500 ml water, de bouillonblokjes, laurierblad en oregano toe. Breng de soep aan de kook en laat plm. 30 - 45 minuten zachtjes koken.
  6. Verwijder het laurierblad en voeg de room toe. Pureer de soep met de staafmixer. Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat water toe.
  7. Proeven en eventueel nog op smaak maken met peper en zout. Garneer de soep met basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Paprika