Buffalo wings uit de oven

Buffalo wings uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Deze buffalo wings zijn lekker krokant en pittig! Marineer de kip met cayennepeper en knoflookpoeder. Doe daarbij de hete saus en laat de kip garen op 200 graden in de oven. Na 20 minuten is het tijd om de kip te bedekken met de saus voor een extra pittige smaak. Opnieuw in de oven voor 15 minuten en je krokante buffalo wings zijn klaar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Buffalo wings uit de oven op tafel.

  1. Snij de drummette en de flat/wingette los van elkaar en snij de vleugelpunt eraf (als die er nog aanzitten). De vleugelpunt kan weg of worden gebruikt om bouillon van te maken.
  2. Meng de kip met de cayennepeper en knoflookpoeder. Haal de kip door de bloem en schud de overige bloem eraf. Dek af en zet koelkast voor minimaal 1 tot maximaal 8 uur. Dit doe je om het vocht uit de huid te halen, zodat ze knapperiger worden. Als je ze langer dan 8 uur laat liggen, droog je ook het vlees uit. Let dus op de tijd.
  3. Verwarm de oven op 200ºC. Meng de boter op laag vuur met de hot sauce, doop de kipkluifjes erin en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat de kip garen voor 20 min.
  4. Warm daarna de saus weer een beetje op zodat het wat dunner wordt. Doop de kip weer in de saus en probeer ze nu met de andere kant naar boven op de plaat te leggen. Doe de kip terug in de oven voor 15 min.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen