Yoghurtsaus met knoflook en komkommer (cacik)

Yoghurtsaus met knoflook en komkommer (cacik)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke yoghurtsaus met een frisse smaak van knoflook en komkommer. Ideaal als dipsaus voor bijvoorbeeld rauwkost of als smaakmaker bij gegrilde groenten. Eenvoudig te maken en klaar in een handomdraai!

15 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Yoghurtsaus met knoflook en komkommer (cacik) op tafel.

  1. Schil de halve komkommer en snijd in kleine blokjes. Snipper de dille fijn.
  2. Meng de yoghurt met 1 dl water in een mengkom. Voeg de komkommer en de fijngesnipperde dille toe. Pers het knoflook en meng onder de yoghurt. Kruid met zout en meng goed.
  3. Giet de saus in 4 potjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Groente Komkommer