eenvoudige en snelle appelcake

eenvoudige en snelle appelcake

Smulweb imageSmulweb

Maak in een handomdraai een eenvoudige en snelle appelcake! Gemaakt van smeuïge Solo, verse appels en afgemaakt met een heerlijke korst van bruine suiker. Serveer lauwwarm en geniet!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke eenvoudige en snelle appelcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 °C.
  2. Schil de appels, snijd ze in kwartjes en verwijder de pitjes. Snijd eerst enkele fijne reepjes appel die je aan de kant legt voor de afwerking. Snijd de rest van de kwartjes in blokjes van ongeveer 1 cm die je, indien nodig, met citroensap besprenkelt.
  3. Voeg de gesmolten Solo, de poedersuiker en de citroenzeste toe aan een kom en meng alles goed samen. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en blijf intussen alles goed omroeren. Bestrooi het geheel met de bloem en het bakpoeder. Voeg als laatste de appelstukjes toe en meng alles goed samen.
  4. Doe het beslag in een ronde schotel die je lichtjes met boter hebt ingevet. Werk af met de dunne appelreepjes en bestrooi met de bruine suiker.
  5. Bak gedurende 40 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Appelcake