- 0.5 tl Chilivlokken
- 20 g Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pasta alla norma op tafel.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin aubergineblokjes op middelhoog vuur gedurende 5 minuten rondom bruin. Bestrooi ze tussendoor met zout en bak nog 5-10 minuten tot de aubergines zacht en gaar zijn. Neem de tijd, hoe zorgvuldiger je ze bakt, hoe lekkerder ze worden.
- Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook. Doe penne erin en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg chilivlokken en knoflook toe aan de aubergineblokjes, schep om en doe oregano en tomatenblokjes erbij. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
- Giet de pasta af, verdeel over 4 borden en schep de saus erover. Garneer met basilicumblaadjes en geraspte kaas.