Zalm-spinaziestrudel

Zalm-spinaziestrudel

Smulweb imageSmulweb

Met deze zalm-spinaziestrudel maak je indruk op je gasten! De zalm en spinazie zijn perfect verpakt in een knapperig bladerdeegkorstje. Met mosterd, sjalot en knoflook bereidt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zalm-spinaziestrudel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Smelt boter op middelhoog vuur en fruit sjalot en knoflook in de boter. Voeg spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Laat het spinaziemengsel uitlekken in een zeef. Laat het vervolgens afkoelen tot handwarm en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
  3. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkvlak aan elkaar tot een rechthoek. Maak eventueel de randjes vochtig met een beetje water.
  4. Bestrijk de grote lap bladerdeeg met het uitgeknepen spinaziemengsel. Trek de spinazie uit elkaar zodat je een mooi dun laagje krijgt.
  5. Bestrooi zalmfilet aan beide kanten met peper en zout en leg middel op het bladerdeeg. Smeer de bovenkant van de zalm in met mosterd.
  6. Vouw het bladerdeeg om en over de zalm. Druk de zoom goed dicht en draai de rol om zodat de zoom naar onderen ligt. Leg op de bakplaat. Snijd de zijkanten bij en vouw dicht zodat de zalm helemaal verpakt zit in het deeg.
  7. Gebruik de restjes van het deeg om de rol te versieren. Bestrijk met een losgeklopt ei.
  8. Bak 15-20 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is en de zalm gaar is. Laat 5 minuten rusten en snijd in plakken.
eet smakelijk