Pittig zoete gebakken rijst met kerrie gember en sperziebonen

Pittig zoete gebakken rijst met kerrie gember en sperziebonen

Smulweb imageSmulweb

Pittig zoete gebakken rijst met kerrie, gember en sperziebonen. De afgekoelde rijst krijgt een extra lekker smaakje door mee te bakken met ui, knoflook, sambal en kerriepoeder. Voeg gemberstukjes, gembersiroop, worcestersaus en boter toe, en je proeft direct een groot succes!

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittig zoete gebakken rijst met kerrie gember en sperziebonen op tafel.

  1. Kook de rijst in water met bouillon volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat de rijst afkoelen.
  2. Kook de verse sperziebonen beetgaar en snijd deze in stukjes. Gebruik anders restant sperziebonen.
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin ui en knoflook glazig. Voeg sambal en kerriepoeder toe en bak even mee.
  4. Bak de afgekoelde rijst al omscheppend mee gedurende 5 minuten. Meng de beetgare sperziebonen door de rijst.
  5. Maak op smaak met zoete gemberstukjes, gembersiroop, worcestersaus of maggi, zout en peper.
  6. Roer op het laatst een flinke eetlepel boter door de rijst om het lekker smeuïg te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst