Italiaans pannetje met stukjes malse beenham

Italiaans pannetje met stukjes malse beenham

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijk Italiaans pannetje met stukjes malse beenham, champignons, paprika, ui en knoflook in tomatensaus. Afgeblust met een scheutje wijn en een vleugje oregano. Geserveerd met room, olijven en verse basilicum.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaans pannetje met stukjes malse beenham op tafel.

  1. Snijd het beenhammetje in dobbelstenen, de champignons in kwarten, paprika in reepjes, uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit een braadpan of wok en bak hierin de spekreepjes, voeg daarna de ui en knoflook toe.
  3. Doe de stukjes ham erbij en voeg peper, zout en oregano toe. Bak het vlees rondom aan.
  4. Voeg dan de champignons toe, bak dit weer een paar minuutjes en doe er dan de tomatenpuree en de wijn bij. Laat het 5 minuutjes zachtjes sudderen en voeg dan de paprika toe.
  5. Laat dit geheel 10 minuutjes zachtjes sudderen en voeg de room en de olijven toe. Meng alles goed door elkaar en laat het nog ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Als de saus te dun is kun je eventueel een beetje binden met allesbinder of maïzena.
  6. Strooi er vlak voor het serveren grof gehakt basilicum overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees