- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaans pannetje met stukjes malse beenham op tafel.
- Snijd het beenhammetje in dobbelstenen, de champignons in kwarten, paprika in reepjes, uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
- Verhit een braadpan of wok en bak hierin de spekreepjes, voeg daarna de ui en knoflook toe.
- Doe de stukjes ham erbij en voeg peper, zout en oregano toe. Bak het vlees rondom aan.
- Voeg dan de champignons toe, bak dit weer een paar minuutjes en doe er dan de tomatenpuree en de wijn bij. Laat het 5 minuutjes zachtjes sudderen en voeg dan de paprika toe.
- Laat dit geheel 10 minuutjes zachtjes sudderen en voeg de room en de olijven toe. Meng alles goed door elkaar en laat het nog ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Als de saus te dun is kun je eventueel een beetje binden met allesbinder of maïzena.
- Strooi er vlak voor het serveren grof gehakt basilicum overheen.