Calzone met parmaham en mozzarella

Calzone met parmaham en mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Een pizza die je dubbelklapt, dat is de calzone! Vulling van parmaham, mozzarella, zongedroogde tomaten en basilicum. Even in de oven en smullen maar. Serveer met een groene salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 540 g Pizzadeeg met Tomatensaus
  • 7.5 g Jumbo basilicum plantje

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Calzone met parmaham en mozzarella op tafel.

  1. Scheur de parmaham in stukjes, snijd de mozzarella in stukjes, snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en snipper het basilicum fijn.
  2. Leg 1 uitgerold vel pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat (of in een taartvorm), leg er een laag tomatenstukjes op en verdeel er de stukjes parmaham, de reepjes zongedroogde tomaat en de stukjes mozzarella over. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en het fijngesnipperde basilicum. Kruid met peper. Blijf 1 cm van de rand.
  3. Bevochtig de rand met water en leg er het tweede vel pizzadeeg bovenop. Druk de randen goed aan.
  4. Besprenkel de bovenkant met 1 eetl. olijfolie en strooi er het paprikapoeder over.
  5. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten.
  6. Snijd de calzone in porties en serveer met een groene salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza Vlees Kaas