- 1000 g Ardeens gebraad
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ardens gebraad met lauwe boontjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetlepels boter over. Voeg geen zout toe omdat het vlees al voldoende gezouten is. Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat het nog 45 minuten braden.
- Kook intussen de boontjes in lichtgezouten water gaar zonder deksel zodat ze mooi groen blijven. Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Bak tegen het einde van de braadtijd de spekjes licht krokant in een pan met 1 eetlepel boter. Neem het spek uit de pan en maak de braadresten los met sherryazijn.
- Giet de saus over de boontjes en voeg de spekblokjes toe. Meng alles goed.
- Snijd het vlees in plakjes en serveer samen met de lauwe salade en nieuwe aardappelen.