Ardens gebraad met lauwe boontjes

Ardens gebraad met lauwe boontjes

Smulweb imageSmulweb

Ardens gebraad met lauwe boontjes. Oven voorverwarmen, boter over gebraad verspreiden en gedurende 15 minuten bakken. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en braad nog 45 minuten. Combineer met boontjes op smaak gebracht met sherryazijn, spek en serveer met nieuwe aardappelen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Ardeens gebraad

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ardens gebraad met lauwe boontjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetlepels boter over. Voeg geen zout toe omdat het vlees al voldoende gezouten is. Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat het nog 45 minuten braden.
  4. Kook intussen de boontjes in lichtgezouten water gaar zonder deksel zodat ze mooi groen blijven. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  5. Bak tegen het einde van de braadtijd de spekjes licht krokant in een pan met 1 eetlepel boter. Neem het spek uit de pan en maak de braadresten los met sherryazijn.
  6. Giet de saus over de boontjes en voeg de spekblokjes toe. Meng alles goed.
  7. Snijd het vlees in plakjes en serveer samen met de lauwe salade en nieuwe aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vlees Sauzen Salade