Aardappelsalade nicoise

Aardappelsalade nicoise

Smulweb imageSmulweb

Deze frisse aardappelsalade nicoise is een feestje op tafel. Aardappelen, boontjes, tonijn, en veel groenten. Maak de dressing zelf voor de ultieme smaak. Perfect op een zomerse picknick of als bijgerecht bij de BBQ.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 250 g Snack tomaatjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappelsalade nicoise op tafel.

  1. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar (5 minuten). Koel ze af in koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Kook de eieren halfzacht en koel ze af.
  3. Kook de aardappeltjes ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen.
  4. Maak de dressing met olijfolie, azijn, knoflook, peper en zout.
  5. Doe de boontjes, uitgelekte tonijn, halve uienringen, halve tomaatjes en de olijven in een kom. Giet de dressing erover en schep alles door elkaar.
  6. Voeg de uitgelekte en afgekoelde aardappelen en de sla toe en schep voorzichtig door elkaar.
  7. Voeg als laatste de in partjes gesneden eieren en ansjovisfiletjes erbovenop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Aardappelsalade