- 20 g Bieslook
- 2 tl andalus kruidenmix
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gepofte aardappel met een topping van griekse yoghurt en al andalus op tafel.
- Was de aardappelen onder stromend water en schrob ze schoon met een borsteltje.
- Kook ze ongeveer 15 minuten en giet ze af.
- Maak intussen de topping. Meng de yoghurt met de gehakte peterselie, bieslook, geperste knoflook, sap van ½ limoen, peper, zout en de kruidenmix.
- Leg elke aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie en bestrooi ze met peper, zout en sprenkel er wat olijfolie overheen.
- Vouw ze netjes dicht en pof ze 15 minuten op de bbq. Draai ze regelmatig om.
- Als je een bbq met kolen hebt, kun je ze ook rechtstreeks in de hete as leggen. De bereidingstijd is dan wel korter. Als je een bbq hebt met deksel, doe het deksel dan dicht.
- Als de aardappelen gaar zijn, maak je het pakketje open, snijd ze aan de bovenzijde open en vul ze met het yoghurtmengsel.