Pasta met roomsaus en scampis

Pasta met roomsaus en scampis

Smulweb imageSmulweb

Deze pasta met roomsaus en scampi's is onweerstaanbaar. Bak de scampi's in de boter, voeg water, wijn, knoflook en bouillontablet toe. Laat de saus inkoken, voeg room toe en daarna citroensap en peterselie. Giet de pasta af en bewaar het kookvocht. Serveer de pasta met de saus en scampi's, onweerstaanbaar lekker!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pasta met roomsaus en scampis op tafel.

  1. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
  2. Verwijder het darmkanaal (optioneel) en bak de scampi's ongepeld 1 minuut aan iedere kant.
  3. Smelt de boter in de koekenpan en bak de scampi's 1 minuut aan iedere kant.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Blus de pan met water en wijn. Voeg knoflook en bouillontablet toe.
  6. Verwijder de scampi's uit de saus en zet ze opzij. Laat de saus tot de helft inkoken.
  7. Kook ondertussen de pasta in gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing en bewaar een half kopje kookvocht.
  8. Voeg room toe aan de saus en laat weer verder inkoken tot een dikke romige saus.
  9. Voeg citroensap toe en zet het vuur uit. Voeg peterselie en scampi's aan de saus toe en warm even mee.
  10. Giet de pasta af en bewaar een half kopje kookvocht. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer de pasta door.
  11. Schep de pasta op borden en verdeel de saus erover. Voeg de scampi's toe en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen