Ovenschotel met kip en champignonroomsaus

Ovenschotel met kip en champignonroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Een romige ovenschotel, wie lust het niet? In deze ovenschotel met kip en champignonroomsaus worden ontbijtspek, champignons, en witte wijn gebruikt om de smaak te versterken. De ovenschotel is snel en eenvoudig te bereiden en kan na 20 tot 30 minuten al uit de oven worden geserveerd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 20 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel met kip en champignonroomsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.
  2. Verhit de hapjespan met wat boter. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en omwikkel ze met ontbijtspek.
  3. Bak de kipfilets rondom goudbruin in de boter. De kipfilets hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, ze garen verder in de oven.
  4. Leg de kipfilets in de ovenschaal.
  5. Voeg indien nodig wat extra boter toe aan het overgebleven braadvet en fruit de sjalot en knoflook, totdat de sjalot zacht is.
  6. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur verder, totdat de champignons goudbruin zijn en het vocht verdampt is. Blus af met de witte wijn en laat inkoken.
  7. Voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat kort even koken, totdat de saus iets indikt. Laat de saus niet teveel inkoken, anders houd je te weinig saus over.
  8. Verdeel de champignonroomsaus over de kipfilets en bestrooi met de geraspte Parmezaan.
  9. Bak de ovenschaal 20 tot 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Gevogelte