- 20 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel met kip en champignonroomsaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.
- Verhit de hapjespan met wat boter. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en omwikkel ze met ontbijtspek.
- Bak de kipfilets rondom goudbruin in de boter. De kipfilets hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, ze garen verder in de oven.
- Leg de kipfilets in de ovenschaal.
- Voeg indien nodig wat extra boter toe aan het overgebleven braadvet en fruit de sjalot en knoflook, totdat de sjalot zacht is.
- Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur verder, totdat de champignons goudbruin zijn en het vocht verdampt is. Blus af met de witte wijn en laat inkoken.
- Voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat kort even koken, totdat de saus iets indikt. Laat de saus niet teveel inkoken, anders houd je te weinig saus over.
- Verdeel de champignonroomsaus over de kipfilets en bestrooi met de geraspte Parmezaan.
- Bak de ovenschaal 20 tot 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.