Bami goreng met alles erop en eraan

Bami goreng met alles erop en eraan

Smulweb imageSmulweb

Maak een heerlijke bami goreng met alles erop en eraan. Gesneden witte kool, geraspte wortel, in ringen gesneden prei, en ui en knoflook. Bak dit kort in olie met ham en kruiden naar smaak. Voeg eiermie toe en breng op smaak met ketjap, oestersaus en rijstazijn. Warm alles nog even goed door elkaar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bami goreng met alles erop en eraan op tafel.

  1. Snijd de witte kool in smalle repen.
  2. Schaaf de buitenkant van de wortel eerst met een dunschiller en gooi deze schillen weg. Rasp daarna de wortel. Snijd de prei in ringen en was hem goed. Van de witte kool en wortel gebruik je ongeveer de helft. Doe dit een beetje op gevoel en gebruik zoveel je zelf lekker vindt. Pel de ui en knoflook. Snipper de ui fijn. De knoflook persen we later uit.
  3. Kook de eiermie volgens de omschrijving op het pak. Verhit de wok en voeg een eetlepel arachideolie en een eetlepel sesamolie toe. Fruit het uitje even aan samen met de kruiden. Voeg de witte kool en de wortel toe en bak een minuut mee. Pers de knoflook erboven uit. Voeg als laatste de prei en de hamblokjes toe en bak nog een minuut. De groenten mogen nog een lichte `bite` hebben. Voeg de eiermie toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
  4. Breng de bami verder op smaak met de ketjap, oestersaus, rijstazijn en nog een klein beetje sesamolie. Zet het vuur iets hoger en warm alles even goed door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami goreng