- 1 el Basilicum vers
- 125 g Buffelmozzarella
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke De lekkerste franse tomatentaart of eigenlijk quiche op tafel.
- Lees de gebruiksaanwijzing op de rol bladerdeeg. Verwarm de oven voor zoals op de rol aangegeven.
- Bak het bladerdeeg "blind" voor. Dat houdt in: bakpapier op de bakplaat leggen, daarop het uitgerolde bladerdeeg leggen, daarop nog een rol bakpapier leggen, en hierover de gedroogde peulvruchten of bakknikkers strooien. Bak de bladerdeegbodem plm. 15 minuten tot deze mooi goudbruin ziet. Laat de bodem afkoelen. (Dit kun je al een dag tevoren doen)
- Meng de heek, fijngehakte basilicum, mosterd, 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout goed door elkaar en pureer glad (eventueel met staafmixer).
- Verdeel de tomatenpuree over de voorgebakken bladerdeegbodem. Giet de basilicumolie erover. Leg de plakken tomaat dakpansgewijs hierop in de vorm. Bestrooi de tomaten met zout en peper. Sprenkel wat honing over de tomaten en overgebleven 2 eetlepels olijfolie.
- Bak de taart plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de taart uit de oven plm. 15 minuten rusten. Strooi vóór het aansnijden wat plukken mozzarella en blaadjes basilicum over de taart.