- 1 Madame Jeanette Peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pinda bravoe surinaamse pindasoep op tafel.
- Maak de groenten schoon, snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes.
- Smelt de boter in een grote pan en fruit de preiringen en de aardappelblokjes 2 minuten, roer af en toe.
- Voeg het hele (halve) pepertje of de sambal toe, schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes in 5 minuten koken.
- Snijd de kip in kleine stukjes en roer door de soep. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met zout, peper en eventueel nog wat sambal. Laat de soep warm worden.
- Hak intussen het hardgekookte ei in kleine stukjes.
- Verwijder het pepertje en garneer de soep met het fijngehakte ei en de selderij.
- Variatie: Vervang het ei door 1 in plakjes gesneden banaan. Roer tegelijk met de pindakaas, 1 pakje santen of kokosmelk door de soep.