Gebraden lamskoteletten met ratatouille van groenten

Gebraden lamskoteletten met ratatouille van groenten

Smulweb imageSmulweb

Sappige, heerlijk gebraden lamskoteletten gecombineerd met ratatouille van groenten met een speciale dressing van grove mosterd, olijfolie, balsamico azijn, zout en peper. Serveer het koteletten-mengsel op een schaal en laat iedereen smullen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Gebraden lamskoteletten met ratatouille van groenten op tafel.

  1. Droog het vlees voor de bereiding door deze in een schaal 24 uur onafgedekt in de koelkast te zetten.
  2. Verhit een pan met water op het fornuis en breng aan de kook. Draai het vuur daarna wat zachter en kook een hele knoflookbol 30 minuten gaar.
  3. Snijd de paprika's in blokjes en bak apart. Dit kan in dezelfde pan na elkaar of tegelijk in verschillende pannetjes. Zo blijft de kleur van de verschillende paprika's het mooist.
  4. Plet voor elk pannetje een teentje knoflook en voeg dit toe aan de paprika's.
  5. Snijd de rode en witte ui, de courgette, de aubergine en champignons in blokjes en de tomaatjes in vieren. Bak ook deze in aparte pannetjes of na elkaar in eenzelfde pan.
  6. Schep de groenten en ui wanneer deze klaar zijn in een ovenschaal.
  7. Snijd de rozemarijn en tijm fijn en bak even mee met de aubergine.
  8. Snijd de basilicum, dragon, dille, kervel en bosui fijn en voeg toe aan de ovenschaal met de groenten.
  9. Bak het vlees in een ovenschaal of pan in de oven. Voeg zout, peper en een geplet teentje knoflook toe en bak voor 15 minuten op 200 °C.
  10. Haal het vlees uit de schaal of pan en schep de groenten erin. Zet de groenten kort in de oven. Schep ze vervolgens op een grote schaal.
  11. Maak een dressing van grove mosterd, olijfolie, balsamico azijn, zout en peper.
  12. Snijd het vlees in mooie stukken en leg op de groenten. Serveer met de dressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stoofpotje